Skip to main content
Raamtypes

Dakraam

By 12 mei 2021juni 30th, 2021No Comments

Gordijn dakraam – Bent u op zoek naar gordijnen voor dakramen? Dan bent u bij Oude Luttikhuis aan het juiste adres. Wij bieden verschillende soorten gordijnen voor dakramen en draai- & kiepramen. Deze type ramen lopen vaak schuin af, waarvoor een speciaal type gordijn moet worden gemonteerd.

Voor schuine dakramen bieden we verschillende soorten raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan jaloezieën, Plissé en Duette® gordijnen, rolgordijnen en vouwgordijnen. Al deze gordijnen kunt u bij Oude Luttikhuis geheel naar wens op maat bestellen. Hieronder lichten we een aantal typen gordijnen toe die vooral geschikt zijn voor dakramen, of draai- en kiepramen.

Gordijn dakraam zolder of slaapkamer

Op zolder, de slaapkamer of andere ruimtes in huis worden vaak schuine dakramen aangebracht. Ook voor dakramen is er gelukkig voldoende keuze uit verschillende soorten gordijnen. Naast allerlei kleuren, zijn er ook veel materialen en stoffen beschikbaar. Voor de slaapkamer is een goed verduisterende stof bijvoorbeeld erg toepasselijk. Bekijk hieronder de verschillende type gordijnen voor dakramen.

Rolgordijnen

Het type gordijn dat ontzettend veel wordt besteld voor het verduisteren van dakramen zijn rolgordijnen. Aangezien onze rolgordijnen voor dakramen zijn voorzien van zijgeleiding, is de lichtinval aan de zijkanten zeer beperkt. Dit maakt dit type gordijn zeer geschikt voor het verduisteren van bijvoorbeeld een slaapkamer. Daarnaast kunt u juist ook kiezen voor een lichtdoorlatende stof als het gaat om een andere ruimte. Bijkomend voordeel is dat rolgordijnen natuurlijk erg gemakkelijk te bedienen zijn.

gordijn dakraam
gordijn schuin raam

Houten en aluminium jaloezieën

Jaloezieën worden veel geplaatst voor rechte ramen, echter is dit type raamdecoratie ook zeer geschikt voor schuine dakramen. Bij Oude Luttikhuis kunt u voor iedere kamer in uw huis, verschillende jaloezieën geheel op maat bestellen. U heeft hierbij een ruimte keuze uit zowel houten als aluminium jaloezieën.

Plissé en Duette® gordijnen

Ook Plissé en Duette® gordijnen zijn erg geschikt voor een dakraam. Het voordeel van dit model is dat er twee soorten stof in zijn verwerkt, namelijk een transparante en een verduisterende stof. Dit speciale dag- en nachtmodel kan zowel het daglicht filteren als de ruimte volledig verduisteren. De Plissé en Duette® gordijnen zijn leverbaar met of zonder zijprofielen.

Isolerende eigenschap

Een extra bijkomend voordeel van deze gordijnen is dat deze bekend staan om hun isolerende eigenschap. Vooral bij dakramen kan dit erg voordelig zijn. Door de verduisterende en warmte werende stof zorgt dit product voor voldoende verduistering én verkoeling.

gordijn schuin raam

Draai- en kiepramen

Ook draai- en kiepramen vallen onder de categorie schuine ramen, aangezien deze type ramen op twee manieren kunnen worden geopend. Wanneer het raam schuin staat, is het van belang dat het gordijn recht tegen het raam blijft hangen zonder te klapperen. Onze jaloezieën, rolgordijnen, vouwgordijnen en Plissé en Duettes® zijn hiervoor uitermate geschikt. U kunt deze eenvoudig bevestigen middels klemsteunen of spandraad zijgeleiding.

×