Skip to main content
Oplossingen

Elektrische bediening

By 23 mei 2021juni 16th, 2021No Comments

Vind jij comfort echt belangrijk? En wil je alle raamdecoratie in huis met één druk op de knop bedienen? Kies dan voor raamdecoratie met elektrische bediening. Het bedienen van jouw raambekleding is dan super eenvoudig. Tegenwoordig kun je bij bijna alle producten kiezen voor elektrische bediening, zowel met accumotoren als bekabelde motoren.

OPLAADBARE ACCUMOTOREN EN BEKABELDE MOTOREN

Bij de gemotoriseerde raamdecoratie heb je in bijna alle gevallen de keuze uit oplaadbare accumotoren en bekabelde motoren. We zetten de verschillen voor je op een rijtje.

Oplaadbare accumotoren

Oplaadbare accumotoren zijn ideaal als je geen elektra kunt of wilt aanleggen. De elektrische raamdecoratie wordt namelijk aangedreven met een geïntegreerde batterij die niet zichtbaar is. Het opladen van de batterij hoeft slechts enkele keren per jaar. Hoe vaak je moet opladen, is afhankelijk van hoe vaak je het product opent en sluit én hoe groot de raamdecoratie is. Het bedienen van een groter product vraagt namelijk meer van de batterij. Oplaadbare accumotoren bedien je met een afstandsbediening.

Bekabelde motoren

De bekabelde motor – ook wel een motor met vaste bekabeling genoemd – wordt gevoed door een elektriciteitskabel. De elektriciteitskabels wil je netjes wegwerken, bijvoorbeeld in een koof of met kabelgootjes. Het aansluiten van een bekabelde motor vergt daarom meer voorbereiding, tenzij je de elektrische raamdecoratie gaat vervangen en de elektra daarom al aanwezig is. Bij een verbouwing of nieuwbouw is het verstandig om al in een vroeg stadium over de elektrische raamdecoratie na te denken, zodat alle voorbereidingen getroffen kunnen worden Bekabelde motoren kun je bedienen met een afstandsbediening of wandschakelaar. Bekabelde motoren zijn bij sommige afmetingen een must in verband met het gewicht van het product.

Perfect licht en een betere beveiliging. Direct of via scènes. En allemaal met je smartphone.

Controleer de lichtinval in je huis – automatisch. Ervaar de zachte warmte van de zonsopkomst om 7:00 uur en zeg ’s avonds ‘welterusten’ tegen de wereld door gewoon op de toetsen te tikken of maak gebruik van de stembediening op je smartphone, of gebruik de Bliss® afstandsbediening.

  • Bediening via smartphone, afstandsbediening of stembediening
  • Geïntegreerde accu’s maken de installatie makkelijker
  • Snelle bediening met een doordachte en slimme app

Elektrische houten jaloezieën

Bij houten jaloezieën kun je kiezen uit oplaadbare accumotoren en bekabelde motoren. Met deze motoren kun je de jaloezieën elektrisch kantelen én omhoog en omlaag bewegen. Houten jaloezieën met een grote afmeting (vanaf 3,5 m2) zijn te zwaar om handmatig te bedienen. Bij deze afmetingen adviseren we altijd elektrische houten jaloezieën.

Wil je de jaloezieën enkel kantelen? Dan kun je bij de 50 mm en 65 mm houten jaloezieën ook kiezen voor een oplaadbare accumotor die alleen deze optie biedt. De houten jaloezieën kunnen met deze motor dus niet omhoog en omlaag bewegen. Deze oplaadbare accumotor is voordeliger geprijsd.

Aluminium Jaloezieën

Elektrische aluminium jaloezieën

Je hebt bij aluminium jaloezieën keuze uit oplaadbare accumotoren en bekabelde motoren. Met deze elektrische bediening kantel je de jaloezieën en kun je ze omhoog en omlaag bedienen. Er is ook een voordelig geprijsde accumotor waarbij je de jaloezieën alleen kunt kantelen. Deze oplaadbare accumotor is leverbaar in combinatie met de 50 mm aluminium jaloezieën.

Elektrische rolgordijnen

Bij elektrische rolgordijnen zijn er drie mogelijkheden: de pull motor, oplaadbare accumotoren van Somfy® en motoren met vaste bekabeling. De pull motor is een bijzondere elektrische bediening. Dit is namelijk een accumotor die je met een simpele beweging kunt bedienen. Het rolgordijn gaat omhoog of omlaag door kort aan de ketting of bedieningstang te trekken. Dit noem je de pullfunctie. Daarnaast is de pull motor ook met een afstandsbediening of app te bedienen.

Elektrische plisségordijnen

Ook bij plisségordijnen behoren de oplaadbare accumotor en bekabelde motor tot de mogelijkheden. Bij een plafondraam is elektrische bediening alleen mogelijk in combinatie met de 20 mm plisségordijnen voor het plafondraam.

Elektrische rails

Ga voor optimale luxe, comfort en veiligheid met onze elektrische gordijnrailsystemen. Uw gordijnen hangen schitterend soepel en u bedient ze vanuit uw stoel. Of vanaf uw vakantiebestemming waarmee het lijkt alsof u thuis bent. Al onze gemotoriseerde systemen zijn aan iedere vorm van Home Automation systemen te koppelen.