Wat is plissé?

Plisségordijnen zijn gemaakt van plooistoffen, door het mooie lijnenspel van de geplisseerde stof hebben zij een moderne uitstraling. Door de veelzijdigheid van de gordijnen zijn zij geschikt voor ieder interieur, maar met name handig voor ongebruikelijke ramen. Denk hierbij aan serres of dakramen. Vaak worden de termen plisségordijnen en Duette® door elkaar gebruikt. Dit komt doordat zij veel op elkaar lijken. Het verschil tussen beide is dat plisségordijnen bestaan uit één stuk stof en Duette® uit twee lagen. Maar wat is plissé en welke keuzes kunt u bij de aanschaf maken?

wat-is-plissé

Plissé zijaanzicht
wat-is-plissé
Duette® zijaanzicht

Plisségordijnen kunnen op verschillende aspecten naar uw voorkeur worden aangepast.

 

Bediening

Er zijn verschillende manieren waarop plisségordijnen kunnen worden bediend. Zo kan er gekozen worden voor een top down, bottom up koord. Hierbij kan zowel de boven als onderkant op de gewenste hoogte worden ingesteld. Ook kan er gekozen worden voor een enkel koord of handgreep voor een standaard uitvoering. Een andere variant is een “dag en nacht” plissé. Hierbij schuiven twee plisségordijnen over elkaar heen: de bovenzijde is een verduisterende plissé en de onderzijde is een transparante plissé. Het voordeel hiervan is dat u zelf kunt bepalen of u het zonlicht wilt filteren of blokkeren.

 

Model

Er kan gekozen worden voor verschillende modellen waardoor de plisségordijnen in haast elke raamtoepassing kan worden ingezet. Zo kan er gekozen worden voor een vrijhangend model voor standaard ramen (model A), een ingespannen model voor standaard en draaikiep-ramen (model B), ingespannen model voor dakramen (model D) of een ingespannen model voor een serre- en plafondraam (model P).

 

wat-is-plissé

Kleur

Zowel de kleur van het gordijn als van de bovenbak en/of onderlat kan worden gekozen.

 

Coating

De plisségordijnen kunnen worden voorzien van een Topar® coating om licht en hitte te weren. Er kan ook gekozen worden voor een DustBlock® coating die speciaal vuilafstotend is. Hier vertellen wij u graag meer over in onze winkel.

 

Mocht u na het lezen van dit artikel interesse hebben in de aanschaf van een plisségordijn, kunt u onze producten bekijken. Voor vragen over plissé kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.